De haartransplantatie

Moet je je haar scheren voorafgaand aan de haartransplantatie? 

Ik heb mijn haar niet zelf geschoren, dat heeft het team van dr. Eser gedaan in Istanbul. Zij hebben mijn haar zo lang mogelijk gehouden, dit is wat ik graag zelf wilde.

Wat was het meest pijnlijke onderdeel van de haartransplantatie? 

Het meest pijnlijke gedeelte vond ik het krijgen van de lokale verdoving. Maar, dit is net als bij iedere andere injectie, de pijn verdwijnt alweer snel en is eigenlijk helemaal niet zo erg.

Was je onder narcose gedurende de behandeling? 

Nee, ik heb gebruik gemaakt van een lokale verdoving en dat is ook aan te raden in verband met je lichamelijk herstel.

Hoelang duurde de haartransplantatie?

De operatie duurder ongeveer 9 uur in totaal. Dit is inclusief het voorbereidend werk en een korte lunchpauze.

Hoeveel mensen waren aan het werk gedurende de behandeling?

Er was een team van 6 personen aan het werk tijdens de haartransplantatie behandeling.

Was je veel aan het bloeden tijdens de behandeling? 

Er worden kleine incisies gemaakt in je hoofdhuid om de haarzakjes te plaatsen, hier komt uiteraard wat bloed bij kijken. Het medisch team gaat hier goed mee om en eigenlijk heb ik niet zoveel gemerkt van bloed ofzo.

Wat als er iets mis gaat tijdens de behandeling? 

Dit was voor mij een belangrijke vraag voordat ik naar Istanbul vloog. Bij het zien van de moderne kliniek en het spreken van de behandelaars was ik al gerust gesteld en wist ik dat ik in goede handen was. Mocht er iets misgaan, dan ben je op een plek waar ze de meest moderne apparatuur hebben en ervaren behandelaars werken.

Er zijn uiteindelijk maar 2 zaken die mis kunnen gaan bij een haartransplantatie. Dat de verdoving niet goed werkt of dat er een infectie optreedt. De infectie treed meestal op als er geen goede hygiëne is (bijvoorbeeld buiten de kliniek). Met een antibioticakuur kun je de infectie eenvoudig tegengaan, mocht dit gebeuren.

Alle verdovingen worden gegeven door gespecialiseerde anesthesisten. Zij zorgen er voor dat alle procedures worden gevolgd en dat als je bijvoorbeeld allergisch bent voor bepaalde verdovingen, hier maatregelen voor worden getroffen.

Wat mij opviel tijdens mijn onderzoek is dat ook al is een haartransplantatie geen echte operatie, in Turkije valt de behandeling wel onder een operatie. Dit betekent dat de behandelaars zich aan alle regels moeten houden die gelden voor een operatie. Dit zorgt voor extra veiligheid en gaf mij het gevoel dat ik daarop kan vertrouwen. In Nederland geldt dit bijvoorbeeld niet en daardoor moet je in Nederland ook extra goed opletten of de behandeling wel volledig veilig is.

Hoe snel kun je naar huis na de transplantatie? 

Vier dagen na de operatie ben ik weer terug naar huis gevlogen, zonder zwellingen, bloedingen of andere bijeffecten van de procedure.

Introductie FUE Haartransplantatie

Actie Haar Perfect Boek een gratis consult Meer informatie Terug naar de website
Copyright © 2012 Haar Perfect. Alle Rechten Voorbehouden.