Onderzoek

In ieder geval lees je nu mijn verhaal. Ik hoop door mijn ervaring te delen, jij beter in staat bent een keuze te maken voor een geode behandeling.

Ik heb de afgelopen jaren een hoop informatie doorgespit en ben meer en meer te weten gekomen over wat niet werkt en wel werkt. Ik heb de horrorverhalen gelezen, maar ben ook steeds meer te weten gekomen welke methoden succesvol zijn.

Door al dit uitpluizen ben ik op de hoogte geraakt van de beste procedures, de meest beoefende chirurgen en wat je zoal moet betalen voor de beste resultaten. Ik vind het belangrijk om deze informatie te delen omdat er zoveel keuze mogelijkheden zijn. Ik ben er van overtuigd dat mijn keuze voor een haartransplantatie de beste is, juist omdat ik zoveel onderzoek heb gedaan. Ik weet hoe het voelt om je zorgen te maken over je haaruitval en hoe je uren per dag kan zoeken naar oplossingen.

Ik hoop dat mijn informatie je helpt om een goede keuze te maken.

Redenen voor een haartransplantatie

Zelfvertrouwen
De meeste mensen die mij kennen of ontmoeten, zien mij al seen zelfverzekerd persoon. In de meeste gevallen is dit ook waar. Echter, de mensen die dit lezen begrijpen dat mijn haaruitval invloed heeft op mijn zelfvertrouwen.

Hoewel ik had besloten dat mijn haaruitval niet mijn leven zou domineren, merkte ik dat ik steeds bewuster werd van mijn uitdunnende haardos. Als ik mezelf in de spiegel bekeek of iemand maakte een opmerking over mijn haar, kreeg mijn zelfvertrouwen toch een knauw.
Ik kreeg steeds meer het idee dat ik iets moest doen aan mijn haaruitval voordat het te laat is.

IJdelheid
Ik moet eerlijk bekennen dat ijdelheid wel degelijk een rol speelt bij het aanpakken van mijn haaruitval. Ik wil er graag goed uitzien en ben niet ontevreden over mijn uiterlijk, maar mijn haarlijn is een doorn in het oog.

Ik beschouw mezelf als redelijk succesvol in mijn werk en vriendenkring, maar ik ben wel vrijgezel en ik word er niet jonger op. In de loop der jaren heb ik een aantal mooie vrouwen ontmoet en hoewel het eigenlijk geen echte rol zou moeten spelen, denk ik dat sommige relaties wel degelijk op uiterlijk waren gebaseerd. Ik begon mezelf steeds meer af te vragen hoe ik er uit zou zien zonder haar. Mijn conclusie is dat door de vorm van mijn hoofd een kale kop gewoon niet bij mij past.
Ook als zou dit geen reden moeten zijn, in deze soms oppervlakkige maatschappij speelt uiterlijk een rol van betekenis.

Verliezende strijd
Vanaf mijn 35e ben ik steeds meer haargroeimiddelen gaan gebruiken. Ik begon met Bioxsine, maar dit middel deed om eerlijk te zijn niets voor me. Ik overwoog om Propecia te gebruiken, maar de bijwerkingen vond ik te heftig. Alpecin shampoo heeft wel geholpen de haaruitval tegen te gaan en werkte vrijwel onmiddellijk.

Ook heb ik een laser-apparaat van Raymax gebruikt om mijn haarverlies tegen te gaan. Dit apparaat was best fijn. Na een maand leek mijn haar wat dikker te worden!

Na een tijd gebruik te hebben gemaakt van het laser-apparaat en de Alpecin shampoo merkte ik dat mijn haaruitval minder werd. Maar, nog steeds kreeg ik daar mijn haar niet mee terug. Ik vond dat ik echt op zoek moest naar de middelen om mijn haarbos terug te krijgen.

Ontwikkelingen op het gebied van haartransplantatie
Zoals ik al vertelde, ben ik vanaf mijn 30e de trends op het gebied van haartransplantatie gaan volgen. Ook heb ik mezelf een ‘amateur expert’ gemaakt als het gaat om pillen, therapieën en medisch onderzoek om haaruitval tegen te gaan. Voor mij werd steeds duidelijker dat de meeste producten niets opleveren en dat de enige manier om mijn haar terug te krijgen een haartransplantatie is.

Verschillende horror verhalen in bladen en op internet hielden mij veilig uit handen van een chirurg. Ik vond het idee om mezelf te laten opereren dood eng en de verhalen bevestigden mijn ideeën alleen maar. Toch kreeg ik de laatste jaren steeds meer positieve berichten te horen over FUT en FUE methoden.

FUT leek mij niets voor mij. Het idee dat er een stuk huid wordt weggehaald en dat ik daar littekens aan over zou houden, nee bedankt. Er bleef maar een mogelijkheid over en dat was de FUE methode.

Ik ben de ontwikkelingen in de FUE methode op de voet gaan volgen. De chirurgen maken gebruik van steeds modernere apparatuur en de resultaten worden steeds beter. Voor mij is de belangrijkste ontwikkeling dat je als patiënt geen schade ondervind en dat het herstel vrij snel is. Na jaren onderzoek en afwachten, kwam ik in 2012 uiteindelijk tot de conclusie dat de tijd rijp was voor een haartransplantatie.

Copyright © 2012 Haar Perfect. Alle Rechten Voorbehouden.