Post transplant

Had je last van pijn direct na de behandeling? 

Ik had geen enkele pijn na de behandeling, de verdoofde gebieden op mijn hoofd bleven ook een beetje ongevoelig enkele dagen.

Wanneer ging het verband er van af?

De dag na de behandeling rond lunchtijd.

Had je een hoed op?

Nee, ik had gevraagd of ik een speciale hoed moest dragen na de behandeling, maar de genezing verloopt voorspoediger als je geen hoed op hebt.

Wanneer kon je voor het eerst je haar wassen?

Dat ik echt goed mijn haar kon wassen, was rond de twee weken na de transplantatie.

Hoe zichtbaar was de transplantatie?

Gedurende de eerste week, ontzettend. Dit had er mee te maken dat het gebied waar de haarzakjes zijn verwijderd (het donorgebied) korter was dan de rest van mijn haar, dus dat viel wel op. Ook was het donorgebied wat rood en dit was ook goed zichtbaar omdat mijn haar gemillimeterd was. Het transplantatiegebied (waar de haarzakjes zijn geplaatst) was veel minder opvallend.

Na een maand was bijna niks meer zichtbaar van de behandeling.

Moest je na de behandeling nog bepaalde maatregelen nemen?

Het is belangrijk om na de behandeling een aantal aanwijzingen goed op te volgen. Op deze manier kan je hoofdhuis optimaal herstellen. De volgende zaken moet je goed opvolgen.

  • Gedurende 1 week geen alcohol drinken
  • Gedurende 1 week geen sigaretten roken
  • Wees voorzichtig, stoot je hoofd bijvoorbeeld niet
  • Niet krabben aan je hoofdhuid
  • Behandel je hoofdhuid dagelijks met body lotion (gedurende 10 dagen)
  • Neem de voorgeschreven pijnstillers en antibiotica
  • Vermijd blootstelling aan direct zonlicht of regen gedurende 1 week

Had je last van zwellingen na de behandeling?

Ik had helemaal geen last van zwellingen na de behandeling. Drie dagen na de behandeling ben ik begonnen met het licht masseren van mijn hoofdhuid om zwellingen tegen te gaan. Dit werd mij geleerd door het medisch team in Istanbul. Dit heb ik een aantal dagen gedaan en ik heb dus helemaal geen last gehad van zwellingen.

 

Hoe snel kon je weet naar huis?

Ik verbleef in totaal 4 dagen in Istanbul. De eerste dag na de behandeling werd het verband al verwijderd. De dag erna werd ik gewassen en op dag 4 vloog ik alweer terug naar huis. Hier kun je meer over lezen op www.haarperfect.nl/na-de-haartransplantatie-behandeling/

Hoe lang bleef je hoofdhuid rood? 

Gedurende de eerste maand bleef mijn hoofdhuid enigszins rood. De roodheid nam kort na de behandeling af en werd eigenlijk meer licht roze daarna. Je ziet er na een maand bijna niks meer van omdat je haar dan al wat is terug gegroeid.

Hoe snel ging je weer aan het werk?

Ik heb na de behandeling nog een week vrij genomen om mijn haar een beetje te laten terug groeien en wat te herstellen. In totaal heb ik dus 2 weken vrij genomen voor de transplantatie. Toen ik terug kwam op werk had niemand in de gaten dat ik een behandeling had ondergaan.

Krijg je littekens van een FUE haartransplantatie?

Ja, je behoud wel enige littekens van een behandeling. Maar, na een maand zijn deze littekens niet meer te zien met het blote oog. De huid hersteld zich vrij snel en mijn haar groeide er ook weer overheen. Ik zie zelf helemaal niks van de littekens.

Hoe reageren mensen op je ‘nieuwe’ haar?

Iedereen reageert uiterst positief. Sommigen zeggen zelfs dat ze ook een haartransplantatie willen laten doen. Het uiteindelijke resultaat krijg ik veel complimenten over.

Introductie FUE Haartransplantatie

Actie Haar Perfect Boek een gratis consult Meer informatie Terug naar de website
Copyright © 2012 Haar Perfect. Alle Rechten Voorbehouden.