Haaruitval

Oorzaken van haaruitval bij mannen en vrouwen

Er zijn vele oorzaken van haaruitval. Kaalheid kan veroorzaakt worden door ziekte, stress, aantasting van het immuunsysteem, medicinale behandelingen en erfelijkheid. Onderstaand worden de meest voorkomende vormen van kaalheid besproken. Voor uitgebreide informatie over het ontstaan van kaalheid kunt u vrijblijvend contact opnemen met Haar Perfect. Mocht u bijvoorbeeld meer willen weten over de kaalheid op uw eigen hoofd, dan kunt u zich hier tijdens een gratis consult uitgebreid over laten informeren.

Alopecia androgenetica
De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is een grotendeels erfelijke conditie, deze wordt ‘alopecia androgenetica’ genoemd en wordt veroorzaakt door het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Bij deze variant zijn de haren op de zijkant en bovenkant van het hoofd bij mannen niet gevoelig voor uitval. De kaalheid vindt dan ook voornamelijk plaats in de vorm van inhammen en boven op het hoofd. De kaalheid ontstaat meestal na de pubertijd. Vrouwen met deze erfelijke variant ervaren een ander patroon van haaruitval dan mannen. Bij vrouwen is de haaruitval meestal meer diffuus verspreid en begint deze veelvuldig bij de haarscheiding. Voor alopecia adrogenetica geldt dat de kaalheid niet hersteld kan worden met de bestaande haargroeimiddelen.

Alopecia areata
Alopecia areata ofwel ‘pleksgewijze kaalheid’ is een andere veelvoorkomende vorm van haaruitval. Dit type haarverlies kenmerkt zich door een diffuus patroon van kaalheid, zowel bij mannen als vrouwen, ongeacht welke leeftijd. Er ontstaan kale plekken op de hoofdhuid op schijnbaar willekeurige plekken. Deze vorm van kaalheid wordt meestal veroorzaakt door ontstekingen rondom de haarwortel, hierdoor wordt de haargroei belemmerd of stopt deze in zijn geheel. De ontstane kale plekken kunnen van tijdelijke aard zijn, echter kan de haargroei ook permanent gestopt zijn.

Telogeen defluvium
Een derde veelvoorkomende vorm van haarverlies wordt ‘telogeen defluvium’ genoemd. Deze vorm van haaruitval heeft te maken met een verstoring van de groeicyclus van het haar. Een mens verliest gemiddeld per dag 50-100 haren. Een gezond haarzakje maakt in een mensenleven constant nieuwe haren aan, het verlies van de ‘uitgegroeide haren’ (telogeen genoemd) wordt hiermee gecompenseerd. Wanneer een persoon wordt geconfronteerd met telogeen defluvium maken sommige haarzakjes geen nieuwe haren aan waardoor kaalheid of uitding van het haar kan optreden. Deze vorm van kaalheid kan het gevolg zijn van onder andere een bevalling, stress, hoge koorts, een schildklieraandoening of bloedarmoede. Telegoon fluvium kan van tijdelijke aard zijn, maar zich ook permanent manifesteren. Indien na zes maanden de kaalheid aanhoudt, is er sprake van een permanente verstoring van de haargroeicyclus.

Biedt een haartransplantatie uitkomst?

Gelukkig biedt een haartransplantatie een permanente uitkomst bij de meest voorkomende vormen van haarverlies. In sommige gevallen waarbij het haarverlies een gevolg is van bepaald medicijngebruik of een bepaalde ziekte kan niet gegarandeerd worden dat een haartransplantatie een permanente oplossing biedt. Ons medisch team kan u hier uitgebreid over informeren. Tijdens het vrijblijvend consult wordt onderzocht wat de exacte oorzaak van uw haaruitval is en of een haartransplantatie een oplossing kan bieden.
Umd`s environmental researchers www.pubclub.com/lifestyle/forbidden-essay-topics-you-should-be-aware-of/ are currently working to restore the chesapeake bay.

Afspraak maken?

Online offerte

   Ontvang ons informatiepakket Boek een gratis consult Ontvang een online offerte

  Voornaam (*)

  Achternaam (*)

  Telefoon

  Uw email (*)

  Geboortedatum (*)

  *Voeg uw foto’s toe voor een online offerte, en kom achter of u in aanmerking zult komen voor een haartransplantatie.

  Vooraanzicht

  Achteraanzicht

  Bovenaanzicht

  Zijaanzicht rechts

  Zijaanzicht links

Copyright © 2012 Haar Perfect. Alle Rechten Voorbehouden.